Wat is nou een goed ontbijt om af te vallen?

Kwark, brood, pannenkoekjes, fruit, havermout, ei, crackers?

Mijn visie is dat het niet zoveel uitmaakt WAT je kiest, maar dat het vooral gaat om de hoeveelheid!

De meeste mensen eten ‘s ochtends namelijk veeeeeeeeel te weinig, waardoor je je lichaam te weinig brandstof geeft om optimaal te kunnen verbranden gedurende de eerste paar uren van de dag.

Het gevolg is dat je lichaam alles wat je daarna eet zal willen opslaan, omdat het een reserve wil opbouwen voor het moment dat het straks misschien weer te weinig krijgt!

Resultaat: je eet heel weinig, maar je valt geen gram af!

Goed en stevig ontbijten is cruciaal!

Goed en stevig ontbijten is echt cruciaal als je wilt afvallen! Met alleen 2 crackers en een kopje thee kom je er echt niet.

Nou wat zijn dan wel ontbijtjes die voldoende zijn? Ik zal je een paar voorbeelden geven:

Drink sowieso altijd 2 glazen water op de nuchtere maag om je stofwisseling meteen al als je opstaat een boost te geven.
Daarnaast kun je natuurlijk ook nog koffie of thee drinken.

Ik begin de dag altijd met minimaal 1 stuk fruit, omdat het gezond is en ik het lekker vindt. Fruit is altijd goed bij het ontbijt, dus als je ‘s ochtends fruit erbij eet ben je sowieso goed bezig.

Naast het stuk fruit kun je bijvoorbeeld nog het volgende nemen:

• 2 sneetjes brood en 1 gekookt of gebakken eitje

• 40 gram havermout met melk of water (en misschien extra fruit in stukjes er doorheen doen)

• minimaal 250 gram magere kwark of yoghurt

• een paar banaan-ei-havermout pannenkoekjes (2 eieren, 1 banaan en ongeveer 30 gram havermout mixen en het beslag in de pan doen)

• 2 gebakken eitjes en 1 of 2 sneetjes brood (of je maakt een grote omelet met bv tomaat, champignons enz)

• smoothiebowl (verschillende recepten van lekkere varianten vind je op internet)

Afvallen hoort geen straf te zijn

Dussss heel belangrijk dat je VEEL eet ‘s ochtends, zodat dat lichaam lekker kan gaan verbranden. Houd je niet van kwark of yoghurt, maar denk je dat dat de enige manier is om af te vallen? Stop er dan maar mee en ga iets eten dat je wel lekker vindt!

Afvallen hoort geen straf te zijn! Je moet alleen even vinden wat bij jou past, zodat het leuk wordt!

Wil je weten of jouw ontbijtje “goed” is dan laat me onder dit bericht even weten wat je ‘s ochtends eet en ik geef je feedback en tips wat je eventueel nog zou kunnen verbeteren!

4 reacties op “Wat is nou een goed ontbijt om af te vallen?

 1. Ik wil graag griekse yochurt eten als ontbijt samen met een appel, is dat goed? En hoeveel griekse yochurt mag ik dan eten? En mag ik het iedere dag eten en het fruit erin afwisselen, de ene dag bijv een appel en de andere dag een kiwi enz enz.
  Hoor het graag,
  Gr wendy

   1. hoi kim,

    ja mijn doel is wel afvallen, ongeveer 10 kilo in totaal, maar ik begin met 5 kilo dan zou ik al heel blij zijn.
    kan ik miss ergens vinden hoe je moet starten met wat jij doet, heb je ergens voorbeelden staan.
    voorbeelden van ontbijtjes en lunchen en avondeten?
    Ik heb al wel wat voorbeelden op you tube bekeken en bij mij is het punt dat ik te weinig eet en na 22.00 uur krijg ik zin in een wijntje en een chipje onder het genot van een leuke film op netflixx. Ik wil het graag zelf gaan proberen maar heb even een opstart nodig, dus als je een link hebt waar ik naar zou moeten kijken, graag.

    met vriendelijke groet,
    wendy

    1. Ha Wendy,

     Wat super goed! Die 10 kilo moet ook zeker lukken. Nee ik heb niet ergens voorbeelden staan, maar deel wel veel op Facebook NOOIT MEER OP DIEET en Instagram @kim_munnecom en @nooit_meer_op_dieet. Mocht je echt hulp willen bij het afvallen dan raad ik je aan om je te laten begeleiden door een coach bij het afvallen en een schema op maat te laten maken, dat werkt mega goed en dan boek je ook gegarandeerd resultaat.
     Ieder lichaam is anders namelijk, dus om iets over te nemen wat een ander doet dat werkt vaak niet.
     De 1 op 1 begeleiding wordt zelfs (geheel of gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering.

     Check sowieso de Social Media pagina’s maar eens en mocht je eens een gratis kennismakingsgesprek willen dan let me know, dan plannen we dat in.

     Groetjes,
     Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *