Salades, mijn favoriete lunch!

Salades zijn mijn favoriete lunchgerecht. Bijna dagelijks kijk ik ’s ochtends voor mijn werk in de koelkast en mix & match ik een salade bij elkaar. Volgens recept? Nee, ik doe maar wat. Echt. Dit kan bijna niet fout gaan. Ik neem sla, geraspte wortel of verse spinazie als basis. Tomaat en komkommer gaat er vrijwel ook altijd in. Qua andere vulling kun je denken aan: boontjes, avocado, gegrilde groentes, een appeltje, een eitje, een rode ui, kikkererwten, kappertjes of een paar gedroogde tomaatjes. Vervolgens kun je nog iets toevoegen als tonijn (uit blik), gerookte kip/zalm of makreel. Ik ga altijd voor vega en doe er een klein beetje kaas in (hüttenkäse, feta, geitenkaas). Eventueel nog een klein beetje noten of pitten erbij voor extra eiwitten en een bite. Jammie. Als dressing heb ik balsamico op mijn werk staan, dus die doe ik er daar pas over.

Voor mij is zo’n salade meer dan voldoende, maar is het voor jou te weinig, dan kun je hem vullender maken met bijv. quinoa, pasta of rijst. Kook dan aan het begin van de week een bak en zet deze in de koelkast. Zo neem je er dagelijks een paar eetlepels uit en is je maaltijdsalade een feit.

BON APPETIT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *